Thérése Raquin Del 3

Boken börjar med att beskriva Thérése som en lugn och tillbakadragen tjej som aldrig gjorde något väsen utav sig. Hon gifte sig med sin kusin Camille som efter ett antal sjukdomar hade stannat i växten. Thérése kände sig äcklad bara av att ligga i samma säng som Camille, och på kvällarna slank hon ur hans famn och lade sig på kanten av sängen för att komma så långt bort från honom som möjligt. Fru Raquin var Camilles mamma och faster till Thérése. Hon beskrevs som en glad, omtänksam och utåtriktad person som hade lätt för att skaffa sociala kontaker, till skillnad från Thérése.

 

En dag när en gammal kompis till Camille klev in genom dörren förändrades allt. Fru Raquin trodde allt gott om honom och bjöd ofta in honom på middag och spelkvällar, hon tyckte att han var en otroligt fin och ung man. Laurent var mannens namn, han jobbade på en byrå och tjänade bra med pengar. Han var också väldigt förtjust i att köpa kvinnors tjänster, vilket hände var och varannan dag, tills han fick upp ögonen för Thérése. Han kunde inte tro det, att han av alla människor skulle blir förälskad i henne, den tillbakadragna, trötta och fula Thérése. I vissa stunder så såg hon faktiskt väldigt vacker ut ansåg han.

 

Efter ett par veckors tid tog de båda steget att våga gå fram och prata med varandra, detta ledde senare till att dem hade sex. Thérése, den tillbakadragne och den blygaste av dem alla hade gjort något som hon aldrig kunnat tänka sig, hon begick ett äktenskapsbrott. Denna flamma som fanns mellan dem pågick länge i en djurisk spänning.

 

Thérése och Laurent blev kära och bestämde sig för att en vacker dag gifta sig och spendera sina liv tillsammans, det fanns bara ett problem, Camille. Detta problem röjde Laurent ur vägen genom att under en båttur kasta Camille över bord. Både Laurent och Thérése hade blivit mördare. Det ryste i deras kroppar bara av att höra namnet Camille efter händelsen, de fick för sig att de såg hans vålnad varje natt när de skulle sova. Det nygifta paret fick aldrig någon sömn, inte heller fick de tid att älska varandra på grund av de händelser som de tror har orsakats av Camille.

 

Det som förvånade mig mest när jag läste denna bok var att Thérése som var så blyg, tillbakadragen och hade svårt för att bilda sociala relationer kunde begå ett äktenskapsbrott och allra minst se på när hennes make blev mördad av en man som hon hade som älskare. 

// Nellie



Kommentarer
Anonym

Bra och tydlig sammanfattning av boken. Verkar som boken är lite spännande eftersom kvinnan förrådde sin man fast hon inte verkade vara en sådan person.

2013-05-22 @ 21:40:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

emmashjltar.blogg.se

Litteraturblogg

RSS 2.0